ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ψυχαγωγία – Άδειες

Ψυχαγωγία – Ελεύθερος Χρόνος

Σε κάθε στρατόπεδο υπάρχει μία αίθουσα ειδικά για τους στρατιώτες, το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος (ΚΨΜ). Σ’ αυτό λειτουργεί πρατήριο με φαγώσιμα, αναψυκτικά, είδη καπνιστή, είδη υγιεινής και πολλά άλλα είδη.

Στο ημερήσιο πρόγραμμα προβλέπεται ελεύθερος χρόνος ο οποίος είναι στη διάθεση του νεοσύλλεκτου για ψυχαγωγία, άθληση ή ανάπαυση.

Υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για γυμναστική και αθλοπαιδιές.

Υπάρχει βιβλιοθήκη με πολλά και διάφορα βιβλία για διάβασμα.

Στη βιβλιοθήκη και στο ΚΨΜ της Μονάδας θα βρει το μηνιαίο περιοδικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ». Έχει ποικίλη ύλη με ενδιαφέροντα όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και γενικής φύσης θέματα.

Ραδιόφωνο και τηλεόραση υπάρχουν στο ΚΨΜ.

Για επικοινωνία με συγγενείς, φίλους και οικείους υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι που λειτουργούν με τηλεκάρτα. Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται.

Στο ΚΨΜ για τη διασκέδαση των οπλιτών διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και πραγματοποιούνται διαλέξεις για εθνικά θέματα, για το AIDS, τα ναρκωτικά κ.λ.π.

Άδειες  – Επισκεπτήριο

1. Η πρώτη άδεια θα χορηγηθεί στο νεοσύλλεκτο οπλίτη, κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του και θα έχει διάρκεια τεσσάρων (4) ημερών (τιμητική άδεια ορκωμοσίας). Κατά τον υπόλοιπο χρόνο της παραμονής του στο ΚΕΝ, δεν θα λάβει άλλη άδεια απουσίας, πλην εξαιρετικά εκτάκτων περιπτώσεων.

2. Κατά την παραμονή του στο ΚΕΝ, θα χορηγηθούν στο νεοσύλλεκτο οπλίτη δύο άδειες εξόδου, χωρίς διανυκτέρευση, μία το Σαββατοκύριακο της 2ης και μία το Σαββατοκύριακο της 3ης εβδομάδας εκπαίδευσης.

3. Επιπλέον, προκειμένου να μπορούν να τον επισκεπτούν τα συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, θα διεξάγονται στα ΚΕΝ επισκεπτήρια, την Κυριακή της 1ης εβδομάδας εκπαίδευσης, από τις 10:00 Ω έως τις 13:00 Ω. Σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, οι οικείοι του μπορούν να τον επισκεπτούν οποιαδήποτε ημέρα, κατά τις ώρες του ελεύθερου χρόνου του.