ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Αυτά που πρέπει να έχει ο Νεοσύλλεκτος

Οι νεοσύλλεκτοι κατά την ημέρα παρουσίασής τους στις μονάδες κατατάξεως πρέπει να έχουν μαζί τους τα ακόλουθα:

α. Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ή άλλο επίσημο στοιχείο, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους. 

β. Το σημείωμα κατάταξης, που τους έχουν αποστείλει οι Στρατολογικές Υπηρεσίες.

γ. Ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η ακτινογραφία θα φέρει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σφραγισμένη (προσκομίζεται με μέριμνα του νεοσύλλεκτου στο Νοσοκομείο). Η ακτινογραφία διενεργείται δωρεάν με την προσκόμιση φωτοαντιγράφου του σημειώματος κατάταξης.

δ. Το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους και τυχόν ιατρικές γνωματεύσεις, για παθήσεις της υγείας τους που έχουν ή τους είχαν απασχολήσει στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των υγειονομικών συμβουλίων ή επιτροπών. Επιπλέον το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού για την αποφυγή άσκοπης επανάληψης εμβολιασμών.

ε. Οι προκριθέντες ως ΥΕΑ, αποδεικτικό γραμματικών γνώσεων. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η κατάθεση από αυτούς πιστοποιητικού αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής και αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (θα δηλωθούν από τους ίδιους τα στοιχεία που αφορούν στην ποινική τους κατάσταση, κατά την κατάταξή τους και θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία).

Συνιστούμε στο νεοσύλλεκτο να μην πάρει πολλά πράγματα μαζί του. Για όλα όσα χρειάζεται φροντίζει ο Ελληνικός Στρατός, με εξαίρεση κάποια προσωπικά είδη (είδη προσωπικής καθαριότητας) που επιθυμεί να έχει μαζί του. Η Μονάδα κατάταξης θα του χορηγήσει τα παρακάτω είδη:

Α/ΑΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΛΙΚΩΝΠΟΣΟΤΗΤΑΠΑΡ/ΣΕΙΣ
1Πετσέτα προσώπου1α) Στους οπλίτες (ΕΔ) χορηγείται επιπλέον μία (1) στολή ασκήσεων. Στους οπλίτες 3 μηνης θητείας χορηγούνται 2 σετ.

β) Στους οπλίτες των (ΕΔ) χορηγείται επιπλέον ένα (1) ζεύγος.
2Πετσέτα λουτρού1
3Πετσέτα ποδιών1
4Σάκοι ιματισμού1
5Σαπουνοθήκη1
6Ζώνη λαδί οπλιτών1
7Πλακίδια ταυτοτήτων1
8Αλυσίδες ταυτοτήτων1
9Ωτοασπίδες1
10Οπλόσημο1
11Υδροδοχείο1
12Πηλήκια ασκήσεων1
13Χιτώνια στολής ασκήσεων (α)3
14Παντελόνια στολής ασκήσεων (α)3
15Πουλόβερ οπλιτών1
16Τζάκετ παραλλαγής1
17Μπερές1
18Εσωτ. επένδυση χιτωνίου στολής ασκήσεων2
19Εσωτ. επένδυση παντελονιού στολής ασκήσεων1
20Φανέλες αθλητικού τύπου1
21Σλιπ1
22Άρβυλα (β)1
23Σαγιονάρες1
24Κάλτσες μάλλινες2
25Μπλούζα κοντ παραλλαγής2Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων με δυνατότητες λήψης φωτογραφιών και video (Smartphones) εντός Στρατοπέδων και Στρατιωτικών Υπηρεσιών.

Απαγορεύεται επίσης ο νεοσύλλεκτος να φέρει μαζί του όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικούς μηχανισμούς, οινοπνευματώδη ποτά, φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνο, προκηρύξεις και έντυπα που έχουν σκοπό κάθε είδους προσηλυτισμό.

Σε περίπτωση που ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή ο νεοσύλλεκτος, να έχει μαζί του την ιατρική συνταγή προκειμένου να την επιδείξει στα αρμόδια όργανα της Μονάδας Κατάταξης.